1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Cellulae carcinomatesae non repartae
siostra radke

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4972

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2016-01-27, 21:01   Temat: Cellulae carcinomatesae non repartae
Witaj, czytam Wasza historie i przykro mi ze tak dlugo trwacie w niepewności. Moja mama miala wyniki po pobraniu pierwszych probek ( wycinku i wymazow) ale uprzedzono nas ze nie zawsze tak jest i wtedy trzeba nedzie powtorzyc. Dziwi mnie podejscie lekarza ktory nie wiedzac z czym ma do czynienia zleca 6 trzydniowych vyklow chemii. Ja lekarzem nie jestem ale zdążyłam sie juz zorientowac ze schrmat leczenia kazdego nowotworu. Moja mama ma taka drobnokomorkowego i wlasnie 3 dniowe wlewy chemi co 21 dni, natomiasy nie drobnokomorkowy to glownie wlewy 1 dniowe cotygodniowe.......ale tak naprawdę kazdy chory ma indywidualnie ustalany plan leczenia na specjalnym konsylium. W Waszym przypadku nie ma co naciskac teraz na rozpoczecie leczenia bo kazda chemia wiaze sie tez z ogromnym obciazeniem dla organizmu i dlatego najpierw musi byc odpowiednio dobrana aby wogole miala szanse pomóc. Konsylium aby sie zebralo tez potrzebuje kompletu dokumentow....a u Was brak podstawowego dokumentu - rozpoznania.
Ja uwazam ze powinniscoe teraz "wymusic" od onkologa z poradni skierowanie na oddzial pulmonologiczny w szpitalu celem przeprowadzenia badan ( pobrania probek) i postawienia pelnej diagnizy. Potem ewentualnie oddzial onkologiczny i podjecie juz konkretnego dlevzenia
Trxymam kciuki . Powodzenia

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron